Alle producten

Vleeskar 249

Contact
brochure

Vleeskar 249

Voor de kleinschallige productie van vlees
Vleeskar 249
No items found.

Inhoud van deze brochure

Gebruik de knoppen hieronder om automatisch naar de betreffende inhoud te scrollen.
FotogallerijVideoDe voordelenUitrusting en optiesTechnische gegevens
Over de Vleeskar 249

De Mobiele Vleeskar biedt plaats voor 249 biologische vleeskippen, opfokleghennen of hanen. Het exacte aantal vleeskuikens is afhankelijk van het eindgewicht van de dieren. In de Mobiele Hanenkar mag 21kg per vierkante meter levend gewicht gehouden worden tot het eind van de ronde.

De kar is verplaatsbaar door middel van een landbouwvoertuig.

De Vleeskar 249 heeft een gesloten bodem waar de vleeskuikens overdag kunnen scharrelen en toegang naar buiten vinden via de automatisch uitloopdeur. Deze uitloopdeur wordt automatisch aangestuurd op basis van de zonsondergang.

In de Vleeskar 249 bevinden zich de zitstokken, een voersysteem, drinknippels, een ventilator en een warmteplaat.  De Hanenkar kan ingestrooid worden zodat het een aangename ondergrond biedt voor de kuikens. Om in het juiste klimaat te voorzien bevinden zich twee inlaadbakken en een ventilator met temperatuursensor die ervoor zorgen dat er verse lucht binnenkomt. De inlaadbakken kunnen handmatig worden geopend en gesloten. De kuikens kunnen het water opnemen door middel van een nippellijn in de kar waarvan de waterdruk regelbaar is. De eerste weken dient de kar aan een waterleiding te staan zodat de kuikens de beschikking hebben over vers drinkwater. Daarna is er een opslagtank voorzien met een opslagcapaciteit van een week. De kar is uitgerust met voertonnen of een optioneel automatisch voersysteem. Beide systemen hebben voldoende opslagcapaciteit voor een week.

In de Vleeskar 249 is een klep aanwezig waardoor de mest eenvoudig periodiek verwijderd kan worden.

Op het dak van de kar zijn zonnepanelen aangebracht die de stroom voorzien van de elektronische functionaliteiten. De zonnepanelen worden ondersteund door een accu die ervoor zorgt dat er 24/7 stroom aanwezig is. Hierdoor is de Vleeskar zelfvoorzienend.

Met een PLC op de besturingskast heeft u de volledige regie over het het instellen van tijden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de LED verlichting, uitloop, voersysteem en ventilator.

In de kar is het waterniveau eenvoudig af te lezen via een klokje op de besturingskast. Zo wordt lichtinval vermeden en is er minimale groei van algen. Omdat de eerste weken de kippen geen uitloop nodig hebben moet de kar in de buurt van water en stroom staan. Dit omdat er in de kar een verwarming aanwezig is voor de eerste paar weken.

De kar is geïsoleerd door sandwichpanelen en afgewerkt met een stalen houtlookafwerking. Zo beschikt de kar over een warme uitstraling zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid en slijtage.

Periodieke werkzaamheden

Dagelijkse werkzaamheden (5 min):
  • Controle ronde maken.
Wekelijkse werkzaamheden (1 uur):
  • Water bijvullen;
  • Voer bijvullen;
  • Verplaatsen naar een vers stukje gras.
Vleeskar 249
De voordelen van de Vleeskar 249
  • Water, voeropslag voor een week
  • Geen afbraak van velden en natuur
  • Volledig mobiel
  • Uitstekend geïsoleerd voor alle seizoenen
  • Boer en Kip vriendelijk
De afmetingen van de Vleeskar 249
Lengte = 11.2m, Breedte = 2.8m, Hoogte = 3.1m, Bodemruimte = 0.4m
Leefoppervlakte
25.0
Ledig gewicht
2.5
ton
Vol gewicht
4.0
ton
Standaarduitrusting
Hydraulisch onderstel
Watervoorziening
Voertonnen
Besturingskast
Automatische uitloop deur
Niveaumeter
Zonnepaneel
Stalen afwerking
Mogelijke opties
Melding storing
Water vul unit
Verwarming infrarood paneel
Kunststof zitstokken
Waterpas stellen
Schrikdraad apparaat en netten
Leuning en afrastering
Werktuig voor achter de tractor
Voerbak met hydraulische aanvoervijzel
Automatisch voersysteem
Ventilator met temperatuur sensor
No items found.
Stijn van Bovenkamp Kippenkar
Overtuigd van de Vleeskar 249?
Onze collega Stijn helpt u graag vrijblijvend verder om uw situatie in kaart te brengen en de mogelijkheden met de Vleeskar 249 te bekijken.