Alle producten

Kippenkar 750

Contact
brochure

Kippenkar 750

Voor 750 biologische / 1040 vrije uitloop leghennen
Kippenkar 750
No items found.

Inhoud van deze brochure

Gebruik de knoppen hieronder om automatisch naar de betreffende inhoud te scrollen.
FotogallerijVideoDe voordelenUitrusting en optiesTechnische gegevens
Over de Kippenkar 750

De Mobiele Kippenkar biedt plaats voor 768 biologische of 1040 vrije uitloop leghennen.

 

De kar is verplaatsbaar door middel van een landbouwvoertuig. De brede banden onder de kar zorgen voor voldoende drukverdeling op het land. Deze banden zorgen ervoor dat de Kippenkar 750 op verschillende soorten terreinen goed te manoeuvreren is.

In de Kippenkar 750 zijn drie verschillende verdiepingen aanwezig voor de leghennen. De vloer is voorzien van een gesloten bodem waar de leghennen overdag kunnen scharrelen en toegang naar buiten vinden via de automatische uitloopdeuren. Deze uitloopdeuren worden automatisch aangestuurd op basis van de zonsondergang.

In de kar zijn de zitstokken, een voersysteem, drinknippels en de legnesten voorzien. Doordat ruimte is voorzien van een volière systeem komt de mest automatisch terecht op de hydraulische mestbanden. Voor het juiste klimaat zijn twee automatisch gestuurde inlaadbakken aanwezig die samenwerken met de twee ventilatoren. De kar is voorzien van zes ramen die voldoende daglicht bieden en eenvoudig opengezet kunnen worden. De watervoorziening is bij te vullen vanaf de buitenzijde en biedt voldoende opslagcapaciteit voor een week. De leghennen kunnen dit water opnemen door middel van twee nippellijnen met regelbare waterdruk.

De legnesten zijn aan de binnenzijde gemonteerd. Doormiddel van het uitdrijfgaas worden de legnesten in de avond automatisch afgesloten en in de ochtend weer geopend. Wanneer u binnenstapt in de kar komt u eerst in de hygiënesluis. Hier kunt u laarzen en een overal aantrekken voordat u bij de kippen binnenstapt. In deze hygiënesluis staat ook de raaptafel waar de eierband op uitkomt. Wanneer een leghen haar ei legt rolt dit ei naar achter op de eierband. Deze eierband is aangedreven met een motor waardoor de eieren eenvoudig naar u toe rollen en hierdoor meteen in tray's of in doosjes verpakt kunnen worden.

De mestband kan doormiddel van een shovel of tractor afgedraaid worden. Van de mest die de kippen produceren komt 80% direct op de mestband terecht deze dient wekelijks afgedraaid te worden.

Voor de leghennen is een automatisch voersysteem aanwezig. Dit voersysteem zit op twee niveaus in de volière. En is mogelijk tot zes per dag te laten draaien.

Op het dak liggen zonnepanelen. Deze zonnepanelen leveren stroom voor de elektrische apparatuur die aanwezig is. Dit wordt ondersteund met een accu die ervoor zorgt dat er 24/7 stroom aanwezig is. Voor de winter maanden is er een 230v aansluiting voor de donkere dagen.

Met een PLC in de besturingskast heeft u de volledige regie over het instellen van detijden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de LED verlichting, uitloop, en uitdrijfsysteem in de legnesten. In de Kippenkar 750 is het waterniveau eenvoudig af te lezen via een scherm op de besturingskast. Zo wordt lichtinval vermeden en is er minimale groei van algen.

De Kippenkar 750 is geïsoleerd door groene sandwichpanelen. De kar beschikt zo over een mooi uitstraling zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid en slijtage.

Smal tijdens transport.

Als de kippenkar wordt aangeleverd is hij nog maar 3 meter breed. Op locatie wordt hij uitgeklapt en afgemonteerd. Dit scheelt in de transport kosten.

Dagelijkse werkzaamheden:

 • Controle ronde maken;
 • Eieren uithalen;
 • Gemiddeld 15 minuten werk per dag.

Wekelijkse werkzaamheden:

 • Mestband hydraulisch afdraaien;
 • Water bijvullen;
 • Voer bijvullen;
 • Verplaatsen na een vers stukje gras;
 • Gemiddeld 1,5uur werk per week.

Kippenkar 750
De voordelen van de Kippenkar 750
 • Zelfvoorzienend doormiddel van zonnepanelen
 • Water, voer en mestopslag voor een week
 • Geen afbraak van velden en natuur
 • Volledig mobiel
 • Uitstekend geïsoleerd voor alle seizoenen
 • Hydraulische mestband
 • Boer en Kip vriendelijk
De afmetingen van de Kippenkar 750
Lengte= 14.75m, Hoogte = 3.72m , Breedte uitgeklapt = 7.04m , Breedte ingeklapt = 3.0m.
Leefoppervlakte
128.0
Ledig gewicht
12.5
ton
Vol gewicht
18.0
ton
Standaarduitrusting
Hydraulische mestband
Hydraulisch onderstel
Watervoorziening
Besturingskast
Uitdrijfsysteem in de legnesten
Automatische uitloop deur
Niveaumeter
Zonnepaneel
Mogelijke opties
Melding storing
Water vul unit
Vernevelingskoeling
Waterpas stellen
Schrikdraad apparaat en netten
Werktuig voor achter de tractor
Voerbak met hydraulische aanvoervijzel
Automatisch voersysteem
Ventilator met temperatuur sensor
No items found.
Stijn van Bovenkamp Kippenkar
Overtuigd van de Kippenkar 750?
Onze collega Stijn helpt u graag vrijblijvend verder om uw situatie in kaart te brengen en de mogelijkheden met de Kippenkar 750 te bekijken.