Alle producten

Kippenkar 195

Contact
brochure

Kippenkar 195

Voor 195 biologische / 249 vrije uitloop leghennen
Kippenkar 195
No items found.

Inhoud van deze brochure

Gebruik de knoppen hieronder om automatisch naar de betreffende inhoud te scrollen.
FotogallerijVideoDe voordelenUitrusting en optiesTechnische gegevens
Over de Kippenkar 195

De Mobiele Kippenkar biedt plaats voor 195 biologische of 249 vrije uitloop leghennen.

De Kippenkar 195 is verplaatsbaar door middel van een shovel of tractor. De brede banden onder de kar kunnen door middel van een hydrauliekaansluiting vooraan de kar in hoogte worden versteld. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat de Kippenkar 195 op verschillende soorten terreinen te manoeuvreren is.

In de Kippenkar 195 zijn twee verschillende verdiepingen aanwezig voor de leghennen. De onderverdieping heeft een gesloten bodem waar de leghennen overdag kunnen scharrelen en toegang naar buiten vinden via de automatische uitloopdeur. Deze uitloopdeur wordt automatisch aangestuurd op basis van de zonsondergang. Daarnaast zijn er meerdere handmatige deuren op de onderverdieping, die zijn handig te gebruiken tijdens de dagelijkse controle. Deze deuren zijn voorzien van uitneembare ramen voor extra ventilatie in de zomertijd. Voor de uitneembare ramen is er een handige opslag aan de achterzijde van de Kippenkar 195.

Op de bovenverdieping bevinden zich de zitstokken, een voersysteem, drinknippels en de legnesten. Doordat deze verdieping is voorzien van roosters komt de mest automatisch terecht op de hydraulische mestband. Ook zijn er op deze verdieping twee inlaadbakken aanwezig om te zorgen voor het juiste klimaat. Deze kunnen handmatig open- en dichtgezet worden. De watervoorziening is eenvoudig bij te vullen vanaf de buitenzijde en biedt voldoende opslagcapaciteit voor een week. De leghennen kunnen dit water opnemen door middel van een nippellijn met regelbare waterdruk.

De geïsoleerde nesten zijn aan de buitenzijde van de Kippenkar 195 gemonteerd zodat de eieren er eenvoudig uitgehaald kunnen worden. Door middel van uitdrijfgaas worden de legnesten in de avond automatisch afgesloten en in de ochtend weer geopend.

De mestband van de Kippenkar 195 kan door middel van een shovel of tractor afgedraaid worden. Deze vangt tot wel 80% van de mest op en dit dient wekelijks afgedraaid te worden. De kar is uitgerust met voertonnen of een optioneel automatisch voersysteem. Beide systemen hebben een capaciteit van een week.

Op het dak van de Kippenkar 195 zijn zonnepanelen aangebracht die de stroom opwekken van de elektronische functionaliteiten. De zonnepanelen worden ondersteund door een accu die ervoor zorgt dat er 24/7 stroom aanwezig is. Hierdoor is de Kippenkar 195 een zelfvoorzienende kar.

Met een PLC in de besturingskast heeft u de volledige regie over het het instellen van tijden. Denk Hierbij aan bijvoorbeeld de LED verlichting, uitloop- en uitdrijfsysteem in de legnesten.

In de Kippenkar 195 is het waterniveau eenvoudig af te lezen via een klokje op de besturingskast. Zo wordt lichtinval vermeden en is er minimale groei van algen.

Doordat de meeste naden en kieren gekit zijn is de Kippenkar 195 goed geïsoleerd en krijgen bloedluizen weinig kans van slagen. De Kippenkar is geïsoleerd door sandwichpanelen en afgewerkt met een stalen houtlookafwerking. Zo beschikt de kar over een warme uitstraling zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid en slijtage.

Dagelijkse werkzaamheden:
 • Controle ronde maken;
 • Eieren uithalen;
 • Gemiddeld 15 minuten werk per dag.
Wekelijkse werkzaamheden:
 • Mestband hydraulisch afdraaien;
 • Water bijvullen;
 • Voer bijvullen;
 • Verplaatsen naar een vers stukje gras;
 • Gemiddeld 1,5uur werk per week.


Kippenkar 195
De voordelen van de Kippenkar 195
 • Zelfvoorzienend doormiddel van zonnepanelen
 • Water, voer en mestopslag voor een week
 • Geen afbraak van velden en natuur
 • Volledig mobiel
 • Uitstekend geïsoleerd voor alle seizoenen
 • Hydraulische mestband
 • Boer en Kip vriendelijk
De afmetingen van de Kippenkar 195
A = 3,5m, B = 0,35m, C = 9,1m, D =3,5m, E = 2,7m
Leefoppervlakte
32.5
Ledig gewicht
3.5
ton
Vol gewicht
5.0
ton
Standaarduitrusting
Hydraulische mestband
Hydraulisch onderstel
Watervoorziening
Voertonnen
Besturingskast
Uitdrijfsysteem in de legnesten
Automatische uitloop deur
Niveaumeter
Zonnepaneel
Stalen afwerking
Mogelijke opties
Melding storing
Water vul unit
Kunststof zitstokken
Vernevelingskoeling
Waterpas stellen
Schrikdraad apparaat en netten
Leuning en afrastering
Voerringen
Werktuig voor achter de tractor
Voerbak met hydraulische aanvoervijzel
Automatisch voersysteem
Ventilator met temperatuur sensor
No items found.
Stijn van Bovenkamp Kippenkar
Overtuigd van de Kippenkar 195?
Onze collega Stijn helpt u graag vrijblijvend verder om uw situatie in kaart te brengen en de mogelijkheden met de Kippenkar 195 te bekijken.